Happy for no reason

Hoe veel makkelijker zou het leven zijn als je zelfs op de minder leuke momenten het positieve ervan in zou kunnen zien?

Your thoughts create your reality!

Hoe gelukkig je jezelf voelt is afhankelijk van vele verschillende factoren, echter wat je wellicht niet weet of misschien soms even vergeet is dat ongeacht wat de invloed van deze factoren mag zijn, jij uiteindelijk zelf bepaalt wat iets echt met je doet. Dit is de kracht van onze gedachten, en zodra je jezelf hier bewust van wordt, kan je hier ook bewust sturing aan gaan geven.

Want alles gebeurt met een reden, en deze reden dient ons! Ik geloof hier in omdat ik ooit ook op hetzelfde punt heb gestaan als waar jij wellicht nu staat en alles voor mij veranderde toen ik zelf besloot te veranderen.

Na het zo goed als afvinken van de gehele bucketlist van ellende besloot ik om echt hulp te gaan zoeken en begon ik met het delen van mijn gedachten met iemand die dichtbij mij stond. ‘’Waarom ik? Waarom zat alles mij tegen?’’ Hij hoorde mij aan en toonde begrip, maar maakte mij tevens bewust van de slachtofferrol die ik had aangenomen en gaf mij vervolgens de keuze ‘’je kan jezelf kut blijven voelen of je besluit nu om het anders te gaan doen?’’.

Ik koos voor het laatste.

Een periode van transformatie volgde. Ik bezocht een psycholoog, maar was daar al snel klaar. De echte verandering die ervaarde ik door te investeren in seminars, coaches, en niet veel later ook cursussen en opleidingen (holistisch coachen / neuro linguïstisch programmeren / psychologie), want ik was inmiddels zo geïnspireerd door wat ik leerde dat ik voelde dat ik hier iets mee wilde doen.

Ik wist ondertussen ook dat het anders kon. Verandering hoefde geen jaren te duren en je hebt geen antidepressiva nodig om je jezelf goed te voelen, sterker nog … je hebt niks nodig om jezelf goed te voelen!

If you always do what you've always done, you'll always get what you've always got!

Hoe het traject eruit zal zien

Maar hoe dan, zal je jezelf vast afvragen. Het begint met de vraag wat je wel wilt. Hoe wil jij jezelf voelen? Als coach help ik je uiteraard om dit voor jezelf helder te krijgen. Vervolgens gaan we samen aan de slag met datgene wat jou ervan weerhoudt om hier te zijn waar je wilt zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld traumatische ervaringen uit het verleden zijn of belemmerde overtuigingen uit je jeugd. Ik help je bij het helen van deze emotionele wonden en bij het loslaten van wat jou niet meer dient.

Tegelijkertijd besteden we aandacht aan je mindset. De gedachten die je hebt, de betekenis die je ergens aan geeft en datgene waar je jezelf op focust. Juist door het verleggen van deze focus van de gedachten die niet voor je werken naar de gedachten die wel voor je werken, zal je de grootste verandering waarnemen.

Ten slotte mag de aandacht voor de gewoonten die je er op nahoudt uiteraard niet ontbreken. Het is belangrijk dat de gewoonten die je hebt jou in staat stellen om jezelf goed te voelen op dagelijkse basis en dat deze gewoonten in jouw leefstijl passen.

Het coaching traject bestaat uit acht coachingsessies van zestig minuten. Deze coachingsessies vinden online plaats en worden alle (wanneer mogelijk) binnen een tijdsbestek van twee tot drie maanden ingepland. Ook tussen de sessies door houd ik graag nauw contact en sta ik open voor het beantwoorden van vragen. Dit samen maakt het coaching traject intensief, maar vooral ook effectief.

Maar er is meer ...

Het afgelopen jaar is mij alsmaar duidelijker geworden dat de reguliere gezondheidszorg tekort schiet als het gaat om de mentale gezondheid van een heleboel mensen. Niet alleen heb ik veel berichten ontvangen van jong volwassenen die al maanden op een wachtlijst staan, ook werd het aantal mensen dat zich bij mij aanmeldde met een of meerdere labels zonder hiermee geholpen te zijn steeds groter. En hier maak ik mij serieus zorgen over, want hoezo willen we zo graag de bevestiging dat er iets mis is met ons? En hoe is medicatie hierin de oplossing?

Ik geloof dat het anders kan. Ik vind namelijk niet dat er iets mis is met een kind als hij of zij bijvoorbeeld drukker is dan een ander kind. Een logischere verklaring vind ik dat het systeem niet werkt, want als er geen ruimte in het systeem is om je sterkste eigenschappen te tonen en dit onderdrukt moet worden met medicatie zodat je ''normaal'' mee kan doen, is er voor mij geen andere verklaring mogelijk.

Hoe dan ook is het mijn insteek om een ieder te helpen zichzelf goed te voelen zonder hierbij ook maar van iets afhankelijk te moeten zijn. Dus start ik met een nieuw initiatief. Een initiatief waarbij ik mensen die op een verantwoorde wijze willen stoppen met hun medicatie (bijvoorbeeld voor ADHD of depressie) en mensen die al een tijdje op een wachtlijst staan, maar nu mijn hulp accepteren, wil belonen met een fikse korting op dit coaching traject.

 

Verantwoord stoppen met je medicatie, hoe doe je dat?

Een methode die voor veel van mijn coachees succesvol is gebleken, is het gebruik van taperingstrips. Dit zijn strips van 28 dagen waarin de dagelijkse dosis van een medicijn (bijvoorbeeld antidepressiva) geleidelijk wordt afgebouwd. Op deze wijze krijg je minder snel ontwenningsverschijnselen en is de kans dat je terugvalt vele malen kleiner. Dit in tegenstelling tot de ''normale manier'' van afbouwen waarbij de dagelijkse dosis in grote stappen wordt teruggeschroefd. Echter ondanks de positieve geluiden over het gebruik van taperingstrips, zijn er maar weinig zorgverzekeraars die dit willen vergoeden en dat is gek! Toch wil ik een ieder die de stap durft te maken belonen en dat hoop ik te doen met dit nieuwe initiatief.

Meer lezen over taperingstrips? Bezoek de website www.taperingstrip.nl.

 

Wanneer is dit traject voor jou?

Dit traject is voor jou als je jezelf herkent in een of meerdere van onderstaande punten:

→ Je zit mentaal met jezelf in de knoop, veel negatieve of depressieve gedachten.
→ Je bent zoekende naar je identiteit/levensdoel.
→ Je vindt het moeilijk om jezelf te zijn/jezelf te uiten.
→ Je trekt de mening of kritiek van anderen snel persoonlijk aan.
→ Je bent gevoelig voor de emoties of energie van anderen.
→ Je vindt het moeilijk om grenzen aan te geven/te bewaken.
→ Je staat altijd voor een ander klaar, maar vergeet hierbij regelmatig  jezelf.
→ Je vindt het lastig om van jezelf te houden en hebt een negatief zelfbeeld.
→ Je vraagt je regelmatig af of je wel goed genoeg bent.
→ Je haalt geen voldoening uit leuke dingen.
 

Reviews coaching - dit is wat andere coachees zeggen

 

''Coaching bij Set Inspires is oprecht een van de beste keuzes die ik ooit heb kunnen maken. Ook ik stond namelijk voor een lange tijd op de wachtlijst en achteraf gezien ben ik echt mega blij dat ik niet langer heb gewacht en met coachingsessies bij Alieke ben gestart.''

- Renée

''Als ik Alieke als coach zou moeten omschrijven, zou ik zeggen dat ze doeltreffend is. Iemand met een open visie, scherpe vragen, briljante adviezen en een flinke dosis humor. ''

- Anniek

''De allerbeste investering die je voor jezelf kan maken! Mijn leven is gigantisch veranderd in slecht z'n beperkt korte tijd. Maar dan ook echt op alle vlakken, studie, liefde, gezondheid. Uiteraard ten positieve haha!''

- Dolorian

''Ik ben een van de succesverhalen als het gaat over het stoppen met medicatie en mezelf goed voelen zonder reden. Het begin is even doorzetten, maar geloof me het is het echt allemaal waard. :)''

- Melissa

Eenmalige investering, nu slechts €555,-!

Prijs is inclusief BTW en betalen in termijnen is mogelijk.
Kom je in aanmerking voor de korting, dan wordt deze na de aanvraag verrekend.